loading...

Pensionatet har 9 platser i nybyggda lokaler som in i varje detalj är planerad för ändamålet - inackordering av hundar - vilket innebär

  • Krav på god hygien
  • Hög bekvämlighet för hunden
  • Lugn och avstressande miljö

Hundstallet är byggt av siporex, vilket är isolerande, med gjuten isolerad sula. Alla fönster är isolerade 3-glas-fönster och dörren är givetvis en riktig ytterdörr. Väggar & golv är målade med tvättbar slät färg. Inga rappade väggar som sliter upp en glad svans.

Hundhuset är uppvärmt, mellan 19-20  grader - absolut minimum 18 grader. Nu har vi även installerat en luftvärmepump vilket innebär bättre fördelad värme samt air-condition på sommaren!

I taket sitter det akustik-plattor som dels tilläggs-isolerar samt dämpar ljud (vid t ex åskväder). Mellan boxarna är det uppbyggt 120 cm höga väggar i samma material (siporex) och resterande bit upp till taket är försett med plexiglas. Hygieniskt och stoppar eventuella smittspridningar.
Hundarna kan inte få noskontakt inomhus, om man exempelvis måste isolera en hund. Plus är att plexiglaset även dämpar ljud samt ger ett mer öppet och luftigt utrymme.

Hela tomten är inhägnad så även om olyckan är framme stannar rymmaren innanför tomten.

Pensionatet och hundens egna uteplats ligger i norr vilket ger skön svalka heta sommardagar.

Alla hundar har tillgång till en egen stor uteplats Vi har valt att kalla den för uteplats, för det är precis vad det är...plats för att koppla av mellan rastningarna, precis som hemma och definitivt ingen plats att utföra sina behov i.

Hundarna har fri tillgång till uteplatserna och får vara ute hur mycket de vill, förutom på natten, då luckorna låses.

I det ena hundhuset har rastgårdarna asfalt med markbrunnar och svala liggplatser och i det nya hundhuset trädäck. Lätt att hålla rent - går inte att gräva sig ut - och INGET ogräs på sommaren... Nätet till rastgårdarna är 180 cm högt och varje rastgård har en täckande mellanvägg för att lugnet skall råda. Stimulansen får hundarna på promenaderna och i våra stora rasthagar.

DogPro´s Hundpensionat ligger mellan Hjularöds skogar och Övedsklosters skogar, som är kända för sina många vita hjortar samt
vildsvin. Dessutom ligger Vombsjön i närheten vilken lockar massor av olika sorters fåglar. Hundarna har nästan alltid något att titta på. Med andra ord; hundens sinnen stimuleras nästan konstant när den är ute i sin rastgård.


Har du fler frågor på hur det ser ut - går det jättebra att maila eller ringa.

Givetvis får du mer än gärna komma hit och hälsa på - dock kräver vi att ni ringer eller mailar innan för att boka en tid för besök.
Besökstiderna är oavsett dag 13:00 - 14:00 eller mellan 17:00 - 18:00

 

Vi värnar om vårt privatliv och inneliggande hundar, därför tar vi inte emot besökare som inte har bokat en tid.