Inskrivning.

Vi börjar med att "skriva in" din hund. Inackorderingsavtal och kundkort skall skrivas, intyg skall visas.
Ni informerar och jag fyller på med frågar om vad jag bör känna till om din hund - vilka regler som skall gälla under din hunds vistelse - hundens egenskaper - allergier - eventuella önskemål o.s.v.
När allt detta är klart och ni inte har fler frågor så tar jag med mig din hund på en trevlig promenad i skogen medan ni kör härifrån. På så vis blir det hunden som lämnar dig istället för tvärtom.
När jag och din hund återvänder från promenaden tar hunden och jag det lugnt en stund i pensionatet. Hunden får gå omkring och bekanta sig i lokalen, dofterna och den egna boxen, vilket gör att din hund snabbt blir accepterad av de andra hundarna.
När jag känner att hunden är tillräckligt lugn och koncentrerad får den lära sig att gå genom plastremsorna som täcker utgångshålet till uteplatsen.
På grund av alla nya intryck hunden får gör att den inte tänker på att ni har gått. Kvar är nyfikenheten och spänningen och ett lugn som bäddar för en trevlig vistelse för din hund.

Att tänka på

Första gången man lämnar sin hund på pensionatet tar det extra lång tid, beräkna åtminstånde en timme. Försök att hålla avtalad tid! Skulle ni komma försent blir det framförallt din hund som drabbas och det är definitivt ingen bra start på din hunds vistelse hos oss.
Så ta hänsyn till detta när ni beräknar tidsåtgången för resa och själva inlämnandet. Försening innebär stress och stress smittar lätt av sig på din hund. Lugn och ro under "inskolningen" påverkar däremot din hund positivt och tenderar att minska eventuell stress och oro när det är dags för dig att skiljas från din hund. Vår ambition är att hunden skall trivas och må bra under sin vistelse här hos oss. Och första intrycket är viktigt - framförallt för hunden.
 

 

De flesta hundägare lär sig med tiden att lyda sin hund.